Katmer tatlısı tarifi ve yapılışı: Antep usulü fıstıklı katmer tatlısı nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
MALZEMELER
Hamuru için malzemeler
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı su
- 2 ya da 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Hamuru açmak için nişasta
İç harcı için malzemeler
- 250 gr kaymak
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 ya da 3 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı
Süslemesi için
- Kaymak
- Antep fıstığı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Katmer tatlısı için ilk olarak hamuru hazırlayın.
- Hamuru için su ve tuzu bir kaba koyun ve eriyene kadar karıştırın.
- Ardından unu azar azar suyun içine ekleyin ve kulak memesi bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
- Hamurunuzu 8 parçaya eşit şekilde bölün ve 1 gün boyunca üstü nemli bir bezle dinlendirin.
- Dinlenen hamurlarınızı nişastalayarak çok ince olacak şekilde açın. (Arzuya göre baklavalık yufka da kullanabilirsiniz.)
- Her açtığınız parçanın üzerine erittiğiniz margarini sürün.
- Ayrı bir kasede toz şeker ve antep fıstığını karıştırın. Ardından hamurun içine kaymak ve karıştırılan toz şeker ile fıstığı serpin.
- Hamuru mektup zarfı şeklinde katlayın.
- Yanmaz bir tava ya da sac üzerinde katmerlerinizi üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen katmerlerinizin üzerine kaymak ve antep fıstığı koyarak servis edin.