Kazandibi tarifi: Hafif ve pratik olan bu tarifi yemelere doyamayacaksınız!
MALZEMELER
- 7 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- İlk olarak bir kasenin içine; 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şekeri, buğday nişastasını ve pirinç unu karıştırın. Topaklanmayacak şekilde çırpın.
- Ardından geniş bir tencereye 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edin.
- Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamı gelene kadar bu işleme devam edin.
- Ardından üzerine vanilyayı ekleyin, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Sonra borcama tereyağını güzelce sürün, pudra şekerini üzerine dökün. Bu borcamı ocak üzerinde çevirerek yakma işlemi yapın.
- Yakma işlemi bittikten sonra, muhallebiyi dökün. sonra soğutmaya bırakın.
- İşte kazandibi tatlımız hazır! Herkese afiyet olsun.