Keşkül tarifi: Tadını damakta bırakan keşkül tatlısı nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı toz badem
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
YAPILIŞI
- Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.
- Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın.
- Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.
- Keşkülü kaselere paylaştırın.
- Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin.
- Arzu ederseniz buzdolabına koyup biraz daha soğumasını sağlayabilirsiniz.