Kış güzeli: Boyasız ve katkı maddesiz ayva tatlısı nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 3 adet büyük boy ayva
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- Bir adet çubuk tarçın
- Kaymak
- Toz Antep fıstığı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Ayvaları yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyin.
Temizlediğiniz ayvaları geniş teflon tencereye yerleştirin. Üzerlerine şekeri eşit bir şekilde dağıtın.
Tencereye suyu ilave edin.
Suyun içine ayva çekirdeklerini, kabuklarını, tarçın ve karanfilleri koyun.
Yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişen ayvaları servis tabağına alın. Tatlı ılıyınca üzerine kaymak ve Antep fıstığı tozunu koyun. Afiyet olsun...