Krem karamel tarifi: Evde orijinal krem karamel nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- ½ adet limon kabuğu
- Karameli için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 6-7 yemek kaşığı su
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Karameli İçin:
- Toz şekeri ve suyu küçük bir tavaya alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
- 5-10 dakika içinde şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacaktır. Açık kahve rengine dönmeye başladığında ocaktan alın.
- Tatlı kaselerinizi bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın. Karamelin donması için tepsiyi buzdolabına koyun.
Krem Karamel İçin:
- Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar mikserle karıştırın.
- Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.
- Fırın tepsisini buzdolabından çıkarın. Karışımı tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın.
- Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardığınız krem karamelleri oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun!