Kuş Gözü Kadayıf tarifi: Lezzetiyle vazgeçilmezlerinizden biri haline gelecek!
YAPILIŞI
MALZEMELER
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp limonu ilave edip 15 dakika tutup ocaktan alın.
Margarini tavada eritip sıvı yağı ilave edin.
Tel kadayıfı iki parmağımızın arasında sarıp büyük borcama dizin.
Kadayıf bitene kadar işleme devam edin.
Ortalarına ceviz koyup erittiğimiz yağı kaşıkla üzerlerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökün.
Afiyet olsun.