Kuş Gözü Kadayıf tarifi: Lezzetiyle vazgeçilmezlerinizden biri haline gelecek!

Şerbetli tatlı denince akla ilk gelenlerden biri olan kadayıf tatlısını hiç böyle denemiş miydiniz? Özenle hazırladığınız kadayıfların arasına bolca koyacağınız ceviz ile lezzetini artıracağınız kuş gözü kadayıf tatlısı lezzeti sayesinde denediğiniz anda vazgeçilmez tatlılarınızdan biri haline gelecek. Misafirlerinize de keyifle ikram edebileceğiniz ve lezzetiyle dillere destan edecek olan bu tatlı tarifini mutlaka denemelisiniz.
Giriş Tarihi: 10.06.2025 09:13 Güncelleme Tarihi: 10.06.2025 09:13

YAPILIŞI

MALZEMELER

Yarım kilo çiğ tel kadayıf

125 gram margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp limonu ilave edip 15 dakika tutup ocaktan alın.

Margarini tavada eritip sıvı yağı ilave edin.

Tel kadayıfı iki parmağımızın arasında sarıp büyük borcama dizin.

Kadayıf bitene kadar işleme devam edin.

Ortalarına ceviz koyup erittiğimiz yağı kaşıkla üzerlerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökün.

Afiyet olsun.