Lor tatlısı tarifi: Yiyen bir tabak daha istiyor
MALZEMELER
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 500 gram lor peyniri
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Şerbet İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Üzeri İçin:
- İsteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz, hindistancevizi veya Antep fıstığı
YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur için, bir kaba lor peynirini alın. Üzerine irmiği, toz şekeri, yumurtaları, sıvı yağı ve isteğe bağlı olarak vanilini ekleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine ceviz veya hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak hamurları soğuyan şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekene kadar bekletin.
- Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz veya hindistancevizi serpiştirerek servis yapabilirsiniz.