Macaron tarifi: Kokusunu duyan koşacak...
MALZEMELER
- 200 gram toz badem unu
- 200 gram pudra şekeri
- 150 gram yumurta akı (yaklaşık 4-5 adet yumurta beyazı)
- 50 gram granül şeker
- Bir tutam tuz
- 1 çay bardağı sıvı krema (kaynama noktasına getirilmiş)
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilin özütü
YAPILIŞI
- Fırını 150°C'ye ısıtın.
- Toz badem unu ve pudra şekerini bir kaba eleyin ve karıştırın.
- Başka bir kapta yumurta aklarını köpürene kadar çırpın. Şeker ve tuzu ekleyip katı bir beyaz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- İki karışımı birleştirin ve spatula yardımıyla karıştırın. Bu karışımı bir sıkma torbasına koyun.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit büyüklükte daireler halinde sıkın.
- Macaronları oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlendikten sonra fırına verin ve 15-18 dakika kadar pişirin.
- Kaynama noktasına getirilmiş kremayı tereyağı ile karıştırın.
- Vanilin özütünü ekleyip karıştırın.
- Macaronların tamamen soğumasını bekleyin ve ardından aralarına dolgu sürün.