Magnolia Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Muzlu Ve Çilekli Magnolia Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağından biraz daha az toz şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 10 adet bebek bisküvisi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kutu sıvı krema (200 ml.)
- Mevsim meyveleri (Çilek, muz, kivi..)
- Fındık (parçalanacak)
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Magnolia tarifi yapımı için harekete geçmeye geniş bir tencere ayarlayarak başlayabiliriz.
- Tencerenize süt, şeker ve yumurtanın sarısını ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Sıvı karışımınıza yavaş yavaş elek yardımı ile un ilave edin.
- Karışım özdeşleşene kadar karıştırmaya ara vermeden devam edin.
- Son olarak yaptığınız karışımın içerisine kremanızı da ekleyin. Kremayı mikser ile yedirdikten sonra muhallebinizi ocaktan indirin.
- Hazırlamış olduğunuz muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra Magnolia kabınıza bir kat bisküvi, bir kat muhallebiden koyun.
- Son aşama olarak muhallebilerinizin içerisine çilek, muz, kivi ve fındık parçaları ilave edebilirsiniz.
- Soğuduktan sonra magnolialar servise hazır. Afiyet olsun…
- Magnolia kabının dışa bakan kısımlarına çilek, kivi ya da muzları dizin. Bu şekilde uyguladığınız takdirde daha estetik bir görünüme sahip olacaktır.
- Magnolia tarifinin 100 gramı yaklaşık olarak 254.57 kaloridir.