Muhallebi tarifi: Yemeye doyamayacaksınız!

Çocukluğumuzdan beri damağımızın alışık olduğu bir tatlıdır muhallebi tatlısı. Yalın ve hafif tadıyla yemelere doyamayız. Özellikle de bu yaz sıcaklarında serinlemek için en iyi alternatiflerden de biridir. Ailenizle veya misafirlerinizle hoş sohbetlerinizin eşlikçisi olacak olan bu tarifi bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemeyeceksiniz.
Giriş Tarihi: 12.06.2025 09:08 Güncelleme Tarihi: 12.06.2025 09:08

YAPILIŞI

MALZEMELER:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

Orta boy bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın (topaklanmasın).
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşmaya başladığında göz göz kaynamaya başlayacaktır.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Vanilin ve tereyağını ekleyin. Tereyağını eriyene kadar karıştırın.
Karışımı kaselere dökün.
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun!