Muzlu rulo pasta tarifi: Yumuşacık nefis bir tat
MALZEMELER
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
- Bir tutam tuz
Krema için:
- 2 adet olgun muz
- 2 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şeker
- Bir tutam tuz
Üzeri için:
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
- Dilimlenmiş muz veya çikolata rendesi (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Fırını 180°C'ye (356°F) ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın.
- Yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Unu, kabartma tozunu, vanilya ve tuzu ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dökün ve düzgünce yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin, üzeri hafifçe kızarana kadar kontrol edin.
- Fırından çıkan keki bir temiz bez üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
- Krema için, olgun muzları püre haline getirin. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. İsteğe bağlı olarak toz şekeri ve vanilyayı ekleyin.
- Soğuyan keki açın ve üzerine muzlu kremayı sürün.
- Tekrar rulo şeklinde sarın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
- Dilimleyip servis yapmadan önce üzerini pudra şekeri ile süsleyebilir ve dilimlenmiş muz veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!