Paris Ekler Tarifi ve Yapılışı: Paris Ekler Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
Hamuru için:
- 100 gr süt (Yarım su bardağı kadar)
- 100 gr su (Yarım su bardağı kadar)
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 250 gr süt
- 45 gr toz şeker (3 buçuk yemek kaşığı kadar)
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çubuk vanilya
- 30 gr nişasta(3 buçuk yemek kaşığı kadar)
- File badem
Fındık Pralin için:
- 50 gr toz şeker( 6 yemek kaşığı)
- 50 gr fındık unu
- 4 yemek kaşığı süt kreması
Kremasını açmak için:
- Yarım paket süt kreması
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Süt, su ve tereyağını tencereye alarak kaynatın ve daha sonra unu ekleyin.
- Hamur toparlanınca ocaktan alın.
- Hamurun üzerine yumurtaları tek tek ekleyerek mikser ile çırpın.
- Hamuru krema sıkma torbası ya da buzdolabı poşetin alarak tepsinize daire olacak şekilde sıkın.
- Hamuru 220 derecede 8 dakika kadar pişirip daha sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin.
- Pişen hamurları soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamurları yandan olacak şekilde ikiye bölün.
- Kreması için süt ve şekere tencereye alın iyice karıştırdıktan sonra nişasta, yumurta sarısını ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Muhallebi kıvamı alan kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Pralin için şekeri tencereye alın eriyince fındık ununu ekleyin.
- İyice karışan şeker ve fındık ununun içerisine kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız pralinden 3 yemek kaşığı kadar kremaya ekleyerek karıştırın.
- Yarım paket süt kremasını katılaşıncaya kadar mikserle çırpın.
- Dolaba soğumaya bıraktığınız kremayı başka bir kaba alın ve yumuşayıncaya kadar çırpın.
- Mikserden geçirdiğiniz süt kremasını kremanın içerisine ekleyin ve karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımı buzdolabı poşetine koyarak hazırlamış olduğunuz hamurlara sıkın üstüne file bademleri serpin ve üzerlerini kapatın.
- Son olarak üzerine pudra şekeri dökerek tatlandırın. Afiyet olsun.