Pratik Antep katmeri tarifi: Dakikalar içinde sofranızda olacak...
MALZEMELER
- 2 adet baklavalık yufka
- 100 gr tereyağı, eritilmiş
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
- 1 su bardağı kaymak (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Baklavalık yufkaları tezgaha serin.
- Eritilmiş tereyağını bir fırça ile yufkanın her yerine sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar tereyağı sürün.
- Toz şeker ve dövülmüş Antep fıstığını yufkanın her yerine serpin.
- Yufkayı dört bir yandan katlayarak kare bir şekil verin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı ekleyin.
- Katmerleri tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
- Pişen katmerleri servis tabağına alın ve kaymak ile süsleyerek servis edin.