Profiterol Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Evde Profiterol Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Yarım paket margarin (125 gram)
- 3 adet yumurta (yumurtalar ufaksa 4 adet yumurta)
Kreması için:
- Yarım paket süt (500 mililitre)
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
Çikolata sosu için:
- 200 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
YAPILIŞI
Hamurunun yapımı:
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve margarini koyup kaynatın.
- Daha sonra unu ekleyin ve iyice karıştırın.
- 2-3 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatıp hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
- Sonrasında ekleyeceğiniz yumurtaların her birini teker teker hamura kırarak hamura yedirin.
- Yumurtaları yedirdiğiniz kısımda biraz yorulabilirsiniz ama hamurunuzun kabarması için bu adım çok önemli.
- Yumurtaları da yedirdikten sonra hamuru dinlendirin.
Kremasının yapımı:
- Kremasını hazırlamak için küçük bir tencereye 2.5 su bardağı süt, 1,5 çay bardağı toz şekeri ekleyin.
- 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra orta ateşte koyu kıvama gelene kadar sürekli karıştırın.
- Koyulaştıktan sonra 1 paket vanilini ekleyip karıştırın.
- Ocaktan aldığınız krema oda sıcaklığına gelince sıkma poşetine doldurun ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Çikolata sosu yapımı:
- Çikolatayı küçük parçalara ayırıp küçük bir tencerede kremayla birlikte karıştırın.
- Tamamen erittikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Hazırladığınız hamurdan kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve arasında 2-3 cm boşluk bırakarak yağladığınız tepsiye dizin.
- Daha önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına sürün.
- Üzeri kızarana (yaklaşık 40 dakika) kadar pişirin. 40 dakika sonrasında pişen hamurları kopmayacak şekilde ikiye bölün ve kremayı topların içine sıkın.
- Bu topları da servis tabağına alarak üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin.