Sadece 10 dakikada pişiyor tam bir enerji bombası: Çikolatalı katmer tarifi
MALZEMELER
- 4 adet baklava yufkası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Çikolata
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Antep fıstığı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak yufkaların üzerine süreceğiniz tereyağını eritin.
- Yufkaları tezgaha serin ve üzerine tereyağını sürün.
- Yufkaları yağladıktan sonra toz antep fıstığını üzerine atın.
- Uzun kenarına çikolatadan sürün.
- Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapalım.
- Daha sonra bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim. Aynı şekilde diğerlerini de sarın.
- Katmeri fırın tepsisine alın.
- Sonra 180 derece ısıttığımız fırında10 dakika kadar pişirin.
- Katmerimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun!