En kolay ve pratik şambali tatlısı tarifi, yapılışı ve malzemeleri: Şambali tatlısı nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 500 gr irmik
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1,5 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Tuzsuz yer fıstığı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Toz şeker ile suyu bir tencereye alın ve şerbeti yapmaya başlayın.
- Şerbet kaynamaya başlayınca içerisine 5-6 damla limon suyu sıkın ardından 5 dakika kaynatıp, atını kapatın.
- İrmik, toz şeker, vanilya ve unu bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Tam ortasında bir çukur açıp, karbonatı koyarak üzerine 5-6 damla limon sıkın.
- Üzerine yoğurt ve 2 su bardağı suyu ekleyip, homojen bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Bir fırın tepsisinin dibine fırça yardımı ile önce tereyağını daha sonra pekmezi sürün ve üzerine irmik serpin.
- Karışımı döküp, eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın.
- Hamur karışımının üzerine tekrar pekmez sürüp irmik serpiştirin.
- Bıçakla çizgi atıp, üzerini fıstık ya da bademle süsleyin.
- 200 derece fırında 1 saate yakın pişirin.