Saray Sarması Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Saray Sarması Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
Etrafının kaplaması için:
- 2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
- 1 su bardağı su (krem şanti için)
YAPILIŞI
- İlk önce muhallebisini yaparak başlıyoruz. Bir tencereye süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelecek kadar karıştırarak pişirin. Kıvamını alan muhallebinizin içine vanilya ve margarini ekleyip ocaktan alın.
- Geniş bir kare tepsi ( fırın tepsisi ) Hindistan cevizini iyice yayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizini yaydığınız tepsinin üzerine eşit şekilde yayın ve soğuması için buzdolabına koyun.
- Tepsi buzdolabında soğurken bir su bardağı süt ile krem şantinizi çırpıp güzel bir kıvama getirin.
- Soğuyan tepsiyi buzdolabından çıkardıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi muhallebinin üzerine döküp eşit şekilde yayın.
- Hazırladığınız tatlıyı 8 eşit parçaya bölün ve böldüğünüz her parçanın üstüne fındık serpiştirin.
- Daha sonra bir spatula yardımı ile düzgünce sarın.
- Rulo haline getirdiğiniz saray sarmalarınızı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.