Şekerpare tarifi: Her çatalda lezzet patlaması
MALZEMELER
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Üzeri İçin:
- Fındık içi veya badem içi (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Un, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kaseye alın. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini ekleyin. Elinizle iyice yoğurun.
- Hamur yoğrulduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hemen ılık şerbeti üzerlerine dökün.
- Şerbetini çektikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak fındık içi veya badem içi koyarak servis yapabilirsiniz.