Şekerpare Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Pastane Usulü İrmikli Şekerpare Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limonun suyu
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Tam kıvamında bir şekerpare tarifi yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayabiliriz. Geniş bir tencerenin içerisine belirtilen miktarda şeker ve suyu ekleyerek kaynatınız. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyu da ekleyerek 2 dakika daha kaynatın.
- Şerbetinizin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Gelelim hamurumuzun yapılışına. Geniş bir kasenin içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz margarin yağını ilave edin.
- Daha sonra sırasıyla pudra şekeri, yumurta, irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamurunuzu yoğurduktan sonra yaklaşık 15 dakika boyunca buzdolabında beklemeye bırakın.
- Dinlendiğiniz hamurunuzu tezgahın üzerine koyarak ceviz büyüklüğünde parça koparın. Tük hamurunuzdan bu şekilde parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Fındıklarınızı şekerpare hamurlarınızın tam ortasına yerleştirin.
- 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika şekerpareleri pişirmeye bırakın. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
- Son olarak şekerpareleriniz fırından çıktıktan sonra sıcak bir şekildeyken üzerine soğumuş şerbeti dökün.
- Şerbeti çektikten sonra şekerpareleri süsleyerek servis edebilirsiniz.