Sufle Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tencerede Kolay Sufle Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Bitter çikolata ya da damla çikolata
- Pudra Şekeri
- 8 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Damaklarda lezzet bırakan ve en beğenilen tatlılardan birisi olan sufle yapılışına geniş bir tencere hazırlayarak başlayabiliriz.
- Öncelikle hazırlamış olduğunuz tencerede suyunuzu kaynamaya bırakın. Suyun yüksekliğini ayarlayabilmek için sufle kaplarını tencereye yerleştirin. Ardından kontrollerinizi sağlayın.
- Hemen ardından kek hamurumuzu yapmaya geçebiliriz. Kek hamuru için geniş bir kabın içerisine şeker, ve yumurtayı ilave ederek iyice çırpın.
- Sırasıyla sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra köpürünceye kadar çırpın. Kek hamurumuz hazır hale gelmiştir.
- Isıya dayanıklı olan kabınızın içerisine kek harcını dökün. Kapların yarısını birazcık geçene kadar doldurmanız yeterli olacaktır.
- Kaselere çikolatalarınızı yerleştirin. Evinizde olan herhangi bir çikolatayı hatta bayram çikolatalarını da kullanabilirsiniz.
- Kaynayan suya kaplarınızı yerleştirip, tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın.
- Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika pişirin. Bu zaman dilimi kaselerin boyutlarına göre farklılık gösterebilir. Fincan kullanıyorsanız keklerinizi daha erken alabilirsiniz. Kekler çatlamaya başlayınca kontrol sağlayınız.
- Tencerede sufle tarifi yapımı için son aşamayı da tamamladıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…