Supangleli tavuk göğsü tarifi ve yapılışı: Supangleli tavuk göğsü nasıl yapılır?
MALZEMELER
Tavuk göğsü için;
- Yarım paket(125 gram) tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı(200 ml) un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından bir miktar az toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- İsteğe göre 5 gram kadar çikolata
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Tavuk göğsü:
- Tencerenin içerisine yarım paket margarini alıp eritin.
- 1 su bardağı unu içine ekleyerek iyice karıştırın.
- 1 litre sütü üzerine ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Son olarak şeker ve vanilyayı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayan tavuk göğsünü ocaktan alın ve mikser ile 5- 10 dk daha çırpın.
- Kıvam alan tavuk göğsünü borcama dökün.
Supangle:
- Tencereyi ocağa alın.
- İçerisine süt, un nişasta, şeker ve kakaouyu ekleyin.
- Malzemeleri topaklık kalmayacak şekilde kaynayana kadar iyice karıştırın.
- Kaynayan supanglenin altını kısın ve 2-3 dk daha karıştırın.
- Kıvam alan supanglenin altını kapayın ve çikolataları ekleyip karıştırın.
- Ardından tavuk göğsünün üzerine supangleyi ekleyin.
- Soğumaya bıraktığınız supangleli tavuk göğsü tatlısını istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…