Sütlava tatlısı: Tatlı severlerin yeni favorisi olacak
MALZEMELER
Malzemeler:
- 1 paket baklava yufkası
- 300 gram tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
Süt şerbeti için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu
- Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Öncelikle süt şerbetini hazırlamak için, bir tencerede süt, toz şeker ve nişastayı karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvamını alan süt şerbetinden ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. İsteğe bağlı olarak tarçın ekleyebilirsiniz. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin. Fırın tepsisinin tabanını yağlayın.
- Baklava yufkalarını tezgaha serin. Her bir yufkayı yağlayarak üst üste dizin.
- Yağladığınız yufkaların arasına iri çekilmiş ceviz veya fındık serpin.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve hazırladığınız ruloları tepsinin içine yerleştirin. Üzerlerine kalan tereyağını gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak baklavaları, soğuyan süt şerbetiyle ıslatın.
- Baklavaları şerbeti çektikten sonra üzerine kırılmış fındık dökerek servis yapın. İsterseniz üzerine dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun!