Tam kıvamını bulacağınız püf noktasıyla: Cevizli irmik helvası tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 m)
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 1 su bardağı ceviz kırığı
YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti için süte ilave edilen şekeri iyice karıştırın.
- Derin bir tencereye alınan tereyağı ve sıvı yağını karıştırarak eritin. Ardından irmiği ekleyin ve rengi dönene kadar 10 dakika kadar karuvrun.
- Kırılmış cevizleri ise ekleyin ve iyice karıştırın.
- Ardından kavurduktan sonra üzerine yavaş yavaş süt ve şerbet karışımını ilave edin. Kısık ateşte dikkatli bir şekilde karıştırmaya devam edin.
- İyice karışıp kıvama vardıktan sonra kapatarak 10 dakika demlemeye bırakın.
- Demlenen irmik helvasını servis edebilirsiniz.