Vanilyalı güllaç tarifi ve yapılışı: Vanilyalı güllaç nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 400 gram güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 200 gram ceviz
- 2 paket vanilya
Servis için:
- 1 bardak süt
- 1 adet nar
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Derin bir tencerenin içerisinde süt, şeker ve vanilyayı karıştırın.
- Karışımı ocağı üzerine alıp ısıtın.
- Sütün kaynamasına izin vermeden şeker eriyene kadar karıştırın.
- Isındıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
- Bu karışımın içerisinde bir bardak sütü, servis aşamasında kullanmak üzere kenara ayırın.
- Güllaç yapraklarını iri parçalara ayırıp süt ile ıslatın.
- Tatlınızı yapacağınız derin bir kabın içerisinde bu güllaç yaprağı parçalarını koyun.
- Üzerine ceviz serpip kalan yaprakları da üzerine dizin.
- Son olarak kabın üzerini streç film ile kapatıp dinlenmesi için buzdolabına alın.
- Yaklaşık 3-4 saat dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Servis etmeden önce ilk aşamada ayırdığını sütü tatlınızın üzerine dökebilirsiniz.