Bayramdan sonra eski formuna dönmek isteyenler için: Mantarlı tavuk yemeği
MALZEMELER
- 4 adet tavuk göğsü
- 6 adet mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz (isteğe bağlı)
AŞÇININ NOTU
Tavukları pişirmeden önce marine ederseniz, pişirdikten sonra daha yumuşak ve ağızda dağılacaktır.
Tavukları önceden marine etmek için;
Derin bir kabın içerisine 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve birer tutam tuz ile karabiber ekleyin. Ardından tavukları içine koyup güzelce karışmasına izin verin. 2 saat kadar üstü kapalı bir şekilde buzdolabında marine olması için bırakın.
YAPILIŞI
- Mantarları güzelce yıkayıp kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
- Kesme tahtasına aldığınız mantarları iri dilimler olacak şekilde doğrayın.
- Önce tavayı ısıtıp ardından tavaya zeytinyağını ekleyin.
- Zeytinyağı ısınınca mantarları tavanın içerisine ekleyip hafifçe soteleyin.
- Mantarların suyunu tekrar çektikleri noktada baharatları ilave edip tekrar karıştırın.
- Pişen mantarları kaşık yardımıyla tavadan alarak ayrı bir tabağa koyun.
- Tavayı yıkamadan içerisine tavukları koyun ve iki tarfını çevirerek pişirin.
- Pişen tavukların üzerine ayırdığınız mantarları tekrar ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Servis edilmeye hazır yemeğinizi maydanozla süsleyebilirsiniz.