Bu lezzet sofralarınızın yıldızı olacak! Tavuklu sultan kebabı tarifi
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 400 gram tavuk pirzola
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Zerdeçal
- Üzeri için, kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- İlk olarak patlıcanı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
- Süzgeçten geçirerek yağının süzmesini bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
- Tavukları kuş başı doğrayın ve tencereye alarak pişirin.
- Rengi döndüğünde ve suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
- Kapağını kapatın, 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
- Suyunu çektikten sonra bezelye ile patlıcanı ilave edin.
- Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
- Tavuklarartık pişmiş olmalılar.
- Beşamel sos için; tereyağını eritin ve unu kavurun.
- Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
- Bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkadan serin.
- Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
- Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
- 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
- Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
- Yemeğimiz hazır! Herkese afiyet olsun.