Tavuk fajita tarifi: Ana yemek sofralarının vazgeçilmezi olacak!
MALZEMELER
- 500 gram tavuk göğsü, doğranmış
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 büyük soğan, dilimlenmiş
- 2-3 biber (kırmızı, sarı ve yeşil), uzun dilimler halinde kesilmiş
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- Tuz ve karabiber
- 6-8 ince tortilla ekmeği (ister buğday, ister mısır olsun)
Servis için:
- Guacamole
- Ekşi krema
- Dilerseniz rendelenmiş peynir, salsa veya marul gibi ek malzemeler
YAPILIŞI
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine sıvı yağı ekleyin. Ardından tavuk parçalarını ekleyin ve iyice kızartana kadar pişirin. Pişen tavukları bir kaseye alın.
- Aynı tavada soğan ve biberleri ekleyin. Birkaç dakika boyunca soteleyin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin, kokusu çıkana kadar pişirin.
- Pişmiş tavukları tavaya geri ekleyin. Üzerine toz kırmızı biber, kimyon, toz biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk ve sebzelerle baharatları iyice harmanlayın ve birkaç dakika daha pişirin.
- Tortilla ekmeğini hafifçe ısıtın. Ardından tavuklu karışımı tortillaların içine paylaştırın.
- İsteğe bağlı olarak guacamole, ekşi krema, rendelenmiş peynir, salsa veya marul gibi ek malzemelerle servis yapın.
- Sıcak servis yapın ve dilimleyerek servis edin.