Hafifliğiyle tüm sofraların yıldızı: Börülce yemeği tarifi
MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 6-7 adet kuru domates
- 1 adet kapya biber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber- tuz
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI
- Kuru börülceleri yıkadıktan sonra 15 dakika kadar haşlayın ve suyunu dökün.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın. Ufak doğranmış kapya biberleri de ekledikten sonra biraz daha kavurmaya devam edin. Son olarak sarımsakları ezerek bu karışımda biraz daha kavrulmasına izin verin.
- Salçayı da ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavurun. Kuru domatesleri de sıcak suda yumuşattıktan sonra yemeğe ekleyin.
- Börülceleri de bu tarife ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam edin. İstediğiniz tuz ve baharatları ekleyin.
- Börülcelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar pişirmete devam edin.
- Börülceler dağılmadan ocağı kapatın.
- Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.