Vegan mozzarella peyniri tarifi
MALZEMELER
- Yarım su bardağı çiğ kaju,
- 1 su bardağı su,
- 1 yemek kaşığı tapyoka unu,
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke,
- 1 çay kaşığı tuz.
- Salamura için;
- 1 su bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı salamura tuzu.
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle küçük bir kavanozun içinde suyu ve salamura tuzunu alıp iyice karıştırın.
- Daha sonra robota tapyoka unu, kaju, su, tuz ve sirkeyi alıp kıvam alana dek çekin.
- Elde ettiğiniz karışımı sos tenceresine dökün. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- İki tatlı kaşığı yardımıyla aldığınız küçük parçayı kaşıktan kaşığa geçirip yuvarlayın ve hazırladığınız salamura suyuna atın.
- Tenceredeki bütün karışımı bu şekilde salamura suyuna bulayın.
- Daha sonra peynirlerin hepsini salamura suyundan çıkarabilirsiniz.