Ana yemekte ilk sırada: Mantarlı makarna tarifi
MALZEMELER
- Yarım paket kelebek makarna
- 1 paket kestane mantarı (450 gr)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Makarnayı haşlayın ve süzün.
- Yanmaz bir tavaya aldığınız yağı biraz ısıtın ve küp doğradığınız soğanları ve mantarları tavaya alın.
- Yaklaşık 3 veya 4 dakika kadar yüksek ısıda sotelediğiniz mantar ve soğanlara sarımsakları ilave edin.
- Sarımsakları da yaklaşık 30-35 saniye kavurduktan sonra soya sosunu ve bir çay bardağı suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin.
- Birkaç dakika düşük ısıda pişirdiğiniz bu karışıma baharatları da ilave ederek iyice karıştırın.
- Haşladığınız makarnayı, bu sos ile karıştırın.
- Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.