Anne usulü yaprak sarması tarifi: Lokum gibi yaprak sarması nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 500 gram tokat yaprağı
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
İç harcı:
- 2 orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle salamura yapraklar sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.
- Geniş bir kabın içerisine soğanlar yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğranır ve üzerine zeytinyağı dökülür.
- Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir.
- Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.
- Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
- Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.