Hem kahvaltı hem ana öğün: Patates röşti tarifi
MALZEMELER
- 3 adetpatates (haşlanmış, rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Patatesleri kaynar suya alın ve dış katmanı yumuşayana kadar pişirin.
- Haşlanmış patatesleri rendeleyin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile biberleri soteleyin.
- 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
- Üzerine biber karışımını ve kaşar peynirini ekleyin. Üzerine ise kalan patatesin yarısını ekleyin ve düzleştirin.
- Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
- Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!