Herkesin vazgeçilmezi: Etsiz kuru fasulye tarifi
MALZEMELER
- 500 gr kuru fasulye
- 1 sivri biber
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Fasulyeyi geceden ıslatın sabah süzün ve önden 25-30 dk haşlayın. Haşlanırken üstündeki köpükleri toplayarak gazını almış olursunuz. Süzün yıkayın ve bekletin.
- Tencereye doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin ve kavurun.
- Ardından salçaları ve baharatları ekleyin ve süzdüğünüz fasulyeyi yapın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve fasulyeler özdeşleşene kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.