Karnabahar köftesi tarifi: Karnabahar köftesi nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 1 küçük karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı un
- Robotta çekilmiş ekmek içi
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Karnabahar parçalanıp yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzülmesi için süzgeç içine alınır.
- Suyunu çeksin diye altına sonra havlu peçete koyup suyu süzülüp ılınana kadar beklenir.
- Ilınan karnabaharların suyu var ise sıktırılıp kaba alınır.
- Zaten ezilmiş olacaklar. Çatal, ezici ya da elle iyice ezilir.
- İçine soğan rendelenir.
- Maydanoz kıyılır.
- Ekmek içi hariç hepsi eklenip karıştırılır. Galeta unu da kullanılabilir. Kıvam ayarlayana dek ekmek içi eklenir.
- Hazır olan harç dolapta en az 2 saat dinlendirilir. Dinlendirecekseniz çokta katı yapmayın bekledikçe de kendini çeker.
- Sonrasında köfteler yapılıp yağda arkalı önlü orta ateşte kızartılır. Tamamen nar gibi iki tarafı da kızarmadan almayın ve çevirmeyin.