Mısır tempura tarifi: Hafif bir atıştırmalık arayanlara
MALZEMELER
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı su (soğuk)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Mısır (konserve veya taze, iri taneli)
YAPILIŞI
- Bir kasede mısır ununu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
- Başka bir kasede yumurtayı çırpın ve üzerine suyu ekleyerek karıştırın.
- Yumurtalı karışımı kuru malzemelerin üzerine dökün ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurun kıvamı yoğun akışkan olmalıdır.
- Mısırları iyice yıkayıp süzdükten sonra hamurun içine ekleyin ve her bir mısır tanelerini hamurun içinde bulundurun.
- Geniş bir tavaya yağ koyun ve ısıtın. Yağ ısınınca, mısır tanelerini tek tek hamurdan alarak kızgın yağa atın.
- Mısır taneleri altın rengini alana kadar kızartın. Daha sonra bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Sıcak olarak servis yapın. İsteğe göre yanında soslar veya garnitürlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!