Hem kahvaltı hem ana öğün: Pratik gözleme tarifi
MALZEMELER
MALZEMELER:
- 4 adet yufka
- 500 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 100 gram beyaz peynir
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Sıvıyağ
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
YAPILIŞI:
- Öncelikle iç harcı hazırlamak için bir tavada soğanları biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ekleyelim.
- Doğranmış ıspanakları da bu karışıma ilave ederek biraz daha pişirelim.
- Karışım yeterince özdeşleşdikten sonra ocağı kapatalım ve beyaz peyniri de ekleyerek iyice karıştıralım.
- Her bir yufkayı önce ucu biraz açıkta kalacak şekilde ikiye katlıyoruz.
- İç harçtan orta bölüme yerleştirdikten sonra yufkanın diğer uçlarını da iç harcın üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz.
- Dikdörtgen şeklini alan yufkaları, ısıtılmış ve yağlanmış tavaya alıyoruz.
- Ardından her iki yüzü de kızaracak şekilde pişirdikten sonra servis tabağına alabiliriz.
- Tüm yufkaları bu şekilde tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.