Egenin incisi: Kabak çiçeği dolması tarifi
MALZEMELER
- 2 adet kuru soğan
- 25 adet kabak çiçeği
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım bardak sıcak su
- Dereotu
- Kuru nane
- Tuz
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
- Kabak çiçeğinin inceliğinden dolayı yırtılma olasılığı vardır. Bu yüzden dolmaları doldururken yavaş bir şekilde oldurun.
- İnceliğinden dolayı pişirirken dibinin tutma riski olduğu için, dolmaların altına dereotu sapları yerleştirebilirsiniz.
YAPILIŞI
- Derin bir kaba, soğanları ve domastesleri ince ince doğrayın.
- Ardından dereotunu da saplarından ayırıp üzerine ekleyin.
- Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın.
- Yapraklara dikkat ederek içerisindeki sarı kısımları çıkarın.
- Zeytinyağını tencereye dökün. Sonra doğradığınız soğanları ilave edin, güzelce harmanlayın.
- Sonrasında pirinçleri güzelce yıkayın ve soğanlarla kavurmaya başlayın.
- Diğer baharatlarımızı ve domatesleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
- Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.
- Zeytinyağını dolmaların üzerinde gezdirin. Yarısına kadar su ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Kabak çiçeği dolmamız servise hazır! Herkese afiyet olsun