Kokusuna aşık olacaksınız: Zeytinyağlı kerevizli ayva tarifi
MALZEMELER
- 2 adet ayva
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar su
- Tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Ayva ve kerevizin kabuklarını temizleyip, ayvayı elma dilimi, kerevizi ise parmak kalınlığında doğrayın. Kararmasını önlemek için limonlu suda dinlendirin.
- Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.
- Kabukları temizlenip, halka doğranmış havuç ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin.
- Üzerine sarımsak, ayva ve kereviz ekleyin. Tuz, limon suyu ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.
- Kırmızı havuç renk verdiğinden kabuğunu temizleyip, halka doğrayın ve küçük bir kapta haşlayın. Ayva ve kereviz pişince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yemeği servis tabağına alın. Üzerine kırmızı havuç ekleyip, az miktarda zeytinyağı gezdirin.
- Arzuya göre nane veya dereotu ile servis yapın.