Zeytinyağlı lahana sarması tarifi: Çerez gibi yiyeceğiniz enfes bir lezzet!
MALZEMELER
- İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 2 adet soğan
- 1 adet orta boy lahana
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
YAPILIŞI
- İlk olarak su doldurup bir tencereyi ocakta kaynatıyoruz. Ardından lahanaları damarlarından ayırıp içine atın.
- Sonra pirinci ve bulguru yıkayıp süzüyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz.
- Ardından soğanları zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Sonra salçayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edin.
- Sonra yeşillikleri de harcın içine atıp güzelce kavurmaya devam edin.
- Sonra yaprakları güzelce ayırın. Ardından iç harcı biraz soğuduktan sonra sarmaya başlayın.
- Tencerenin dibine lahana yapraklarından yerleştirin. Sonra üzerine lahanaları dizin.
- 40-50 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Herkese afiyet olsun!