Zeytinyağlı taze fasulye tarifi ve yapılışı: Lezzetli zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
MALZEMELER
- Zeytinyağı (1 çay bardağı)
- Kuru soğan (2 adet)
- Taze fasulye (500 gram)
- Domates (3 adet)
- Tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak, yarım çay bardağı zeytinyağımızı tencereye alıyoruz.
- Önceden yemeklik doğramış olduğumuz soğanlarımızı tencereye atıp kavuruyoruz.
- Önceden temizleyip, istediğimiz biçimde kesmiş olduğumuz fasulyeleri de ekliyoruz.
- Tenceremizin kapağını da kapatıyor ve bu şekilde 6-7 dakika kavuruyoruz.
- Sonrasında ise, daha önceden soyup doğramış olduğumuz domatesleri de yemeğe ekliyoruz.
- 1 bardak sıcak su ilave ediyoruz.
- Tenceremizim kapağını kapatıyoruz, fasulyeler pişene kadar kapalı kalacak. Ara ara kontrol etmeliyiz.
- Yemeği ocaktan almadan tuzunu ekliyoruz.
- Zeytinyağımızı da ekleyerek yemeği servis kaselerine alıyoruz.
- 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.