Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi: Parmak ısırtan bir lezzet! Damaklarda eşsiz bir şölen yaratıyor...
MALZEMELER
- 1 kg asma yaprağı (salamura veya taze)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 3 adet kuru soğan
- 1 adet domates rendesi
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç maydanoz
- Yarım kilo kıyma
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
YAPILIŞI
- İlk olarak pirinçleri güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
- Ardından, iç harcı için; soğan, sarımsak, salça ve kıymayı güzelce bir tavada kavurun.
- İç harcını kavurduktan sonra biraz soğumaya bırakın.
- Yaprakların tuzunu çekmesi için bir gece suda bekletin.
- İlk olarak yaprağın altına bozdolabı poşeti koyun ve üzerine yaprağı yerleştirin.
- Yaprağın ucunu iki taraftan kapatın sonra alt taraftan poşeti yukarı doğru çekin. Böylece sarmalarınız kalem gibi olacak.
- Sardığınız dolmaları tencereye dizin, üzerine limon dilimleri koyun ve zeytinyağı gezdirin.
- 35 dakika kadar pişirin.
- Son olarak tekrar zeytinyağı gezdirin.
- Herkese afiyet olsun!