Kurban eti nasıl saklanır sorusunun cevabını veriyoruz! Aylarca saklayabileceksiniz

Et tüketimi hem sağlığınız açısından hem de birçok yemeğin ana malzemesi olması nedeniyle süreklilik gerektiriyor. Fakat etin yoğun tüketimi için muhafaza etmek de zorlu bir sürece dönüşebiliyor. Birkaç püf noktası ile tüm bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Etinizi uzun aylar boyunca dondurucunuzda bekleterek istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz. İşte, kurban eti nasıl saklanır sorusunun en ayrıntılı yanıtı...
Giriş Tarihi: 20.07.2021 11:10 Güncelleme Tarihi: 20.07.2021 11:22

Eti iyi saklayamamak, çeşitli bakterilerin üremesine ortam hazırlayarak oldukça büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Üstelik kısa sürede bozulmaya müsait olan bu besin, muhafazası konusunda dikkatli olmayı gerektiriyor. Bu nedenle dondurma işlemi sırasında dikkat etmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. İşte eti dondurmanın en iyi püf noktaları..

  • Etin dış ortamda uzun süre beklemesin müsade etmeyin veya beklediğini düşündüğünüz etleri dondurucuya almayın.
  • Eti dondurucuya almadan önce, eğer yeni kesilmişse 4 saat kadar dinlendirin.
  • Etleri tek kullanımlık olacak şekilde bölerek buzdolabı poşetlerine paylaştırarak dondurucuya atmak, sonrasında kullanmak için daha pratik bir yöntem olacaktır.
  • Hangi eti ne zaman dondurucuya koyduğunuzu bilmek oldukça önemli. Bu nedenle dondurucuya koyduğunuz etin buzdolabı poşeti üzerine tarih atabilirsiniz.
  • Hangi eti ne kadar süre dondurabileceğinizi bilmek de önemli. Etin muhafaza ömrü, parça büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Küçük parça etler büyük parça etlere göre daha kısa süre muhafaza edilir. Örneğin; parça etler, kıymaya göre daha uzun süre dondurucuda bekletilebilir.
  • Parça etler 12 aya, kıyma 4 aya, sucuk ve sosis 2 aya kadar muhafaza edilebilir.
  • Eti çözdürmek istediğinizda direkt oda sıcaklığında bir ortama çıkarmak doğru bir adım değildir. Etin çözünmesi için öncelikle buzdolabının alt raflarındaki soğutucu bölümüne almanız gerekiyor. Böylece hızlı bir bakteri üreme tehlikesi ile karşılaşmazsınız.
  • Çözülen etleri tekrar dondurucuya koymamamlısınız. Çözdürdüğünüz eti tüketmediğiniz için tekrar buzluğa koymak, bakteri üremesinde büyük bir sorun ortaya çıkararak zehirlenmelere giden şiddetli sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Eti dondurucuda muhafaza etmek için dondurucular için özel üretilmiş buzdolabı poşetleri, kaplar ve streç filmleri tercih etmeniz gerekir.
  • Köfte gibi parça etlerin birbirine yapışmaması için araya yağlı kağıt yerleştirerek dondurucuda bekletebilirsiniz.
HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.