Hamburgerin lezzetini üst noktaya taşıyın: en pofuduk hamburger ekmeği

Evde yapılan hamburgerin lezzetini ikiye katlayan en önemli nokta, hamburger ekmeği. Kendi yaptığınız ekmeğin lezzeti ile birleşen bir hamburger, ziyafet çekebileceğiniz bir menü oluşturmanıza yardımcı oluyor. Bunun için ise ihtiyacınız olan tek şey, doğru bir tarif.
Giriş Tarihi: 12.09.2021 09:45 Güncelleme Tarihi: 12.09.2021 09:45

Hamburger ekmeği, birçok farklı tarife sahip olsa da aslında temelde tek bir mantık üstüne kurulu. En iyi malzeme karışımı ve doğru bir pişirme süreci. İşte en pofuduk hamburger ekmeğinin tarifi.

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Susam

YAPILIŞI

  1. Su, maya ve şekeri bir kaba alarak karıştırın.
  2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Unun yarısı kadarını ekledikten sonra tuzu da ekleyin ve kalan unla birlikte karıştırmaya devam edin.
  4. Ele yapışmayan ve elastik kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Bu kıvama geldikten sonra hamuru yuvarlak hale getirerek üzerini örtün.
  6. 45 dakika 1 saat aralığında hamur iki katı boyutuna ulaşana kadar bekletin.
  7. Dinlendirdikten sonra hamuru tekrar yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün.
  8. Böldüğünüz hamurları hamburger ekmeği boyutlarında yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  9. Tepside mayalanma için 15-20 dakika boyunca dinlendirmeye devam edin.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam dökün.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

PÜF NOKTALARI

  • Hamuru iyice yoğurarak içeriğindeki glutenin iyice işlenmesini sağlayın.
  • Mayalanma süresi, ortamın sıcaklığına göre uzayabilir. Daha soğuk bir ortamda 2 saate kadar uzayan mayalanma sürecinden emin olmak için hamurun iki katına çıkıp çıkmadığına dikkat edin.
  • İlk mayalama aşamasından sonra tekrar yoğurmak önemli bir adım. Bu sayede hamurunuzun en iyi kıvama ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tepsi mayalaması da bu noktada önemli ayrıntılardan biri. Hamburger ekmeklerinizin tepside mayalanması için de mutlaka bekletin.
  • Tepsiyi soğuk fırına değil mutlaka olması gereken ısıya yükseltilmiş fırına koyduğunuzdan emin olun.
HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.