İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir? Tavada ve Fırında İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir ve Hazırlanır?

Kayın ve kabak ağaçlarının gövdesinde yetişen istiridye mantarı, en leziz mantar çeşitlerinden biri olarak sıkça tüketiliyor. Kavak mantarı, kayın mantarı ve yaprak mantarı gibi isimlerle de anılan bu mantar türü, yüksek oradan protein içeriyor. Kırmızı ete fazlasıyla yakın olan protein değeri sayesinde vegan menülerinde de istiridye mantarının önemli bir yeri bulunuyor. Aynı zamanda istiridye mantarının içerisindeki su miktarı diğer mantar türlerine göre daha az. Bu sayede de birçok farklı tarifte kolaylıkla kullanılabiliyor.
Giriş Tarihi: 18.05.2022 12:45 Güncelleme Tarihi: 18.05.2022 12:45

İstiridyeyi andıran görüntüsünden aldığı ismiyle istiridye mantarı, pek çok farklı yöntemle pişirilebiliyor fakat hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. İstiridye mantarı suyla yıkandığı zaman hem lezzetini hem de besleyiciliğini kaybediyor. Bu nedenle bu mantar türünü yıkamak yerine, temiz bir fırça ya da bezle temizleyebilirsiniz. Ayrıca istiridye mantarını pişirirken, sürekli çevirmemeye de özen göstermelisiniz. Sürekli çevrildiği zaman suyunu salabiliyor ve bu da mantarın kurumasına neden olabiliyor. İstiridye mantarı tarifi için yazımızın devamını okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir?

İstiridye mantarının pek çok pişirme yöntemi bulunuyor. Bu mantar türünü kızartabilir, soteleyebilir, fırında pişirebilirsiniz. Fırında istiridye tarifini sizler için hazırladık:

Fırında İstiridye Mantar Tarifi İçin Malzemeler:

  • 500 gram istiridye mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında İstiridye Mantar Yapılışı:

Öncelikle mantarları temizleyin. Mantarları jülyen şeklinde doğrayın. Ardından orta boy fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve mantarları yerleştirin. Mantarların üzerine sarımsağı serpiştirin ve zeytinyağını da dökün. Tuz, kekik ve karabiberi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Son olarak hazırlamış olduğunuz tarifin üzerine tereyağını küçük parçalar eşliğinde ekleyin.

Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına istiridye mantarını atın ve yaklaşık olarak 30 dakika boyunca pişirin. 30 dakikanın ardından fırından alarak kaşar peynirini ekleyin. Tarifi tekrar fırına verin ve peynirler kızarana kadar bekleyin. Peynir kızardıktan sonra 1 ila 2 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.