Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün başarıdan dolayı isminin başına ''Kahraman'' payesi alan ve dünyada İstiklal Madalyalı tek kent olarak da bilinen Kahramanmaraş, bir yandan sanayide hızla ilerlerken, diğer yandan turizm alanında çıkış yolları arıyor. Dondurma şehri olarak da bilinen Kahramanmaraş, Akdeniz'in doğusunda geçiş iklimi üzerinde yer alıyor. Türkiye'nin en büyük su potansiyeline sahip Kahramanmaraş, modern görüntüsüyle son yıllarda dikkatleri üzerinde toplamaya başladı.
*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Kente gelenlerin ilk uğrak yeri 3. kuşak dondurmacılıkla uğraşan Yaşar Pastanesi, Ferah Pastanesi ve Mado, Kahramanmaraş dondurmasını tatmak isteyenler için alternatif bir mekanlar.
Doğaseverlerin kentte mutlaka görmesi gereken yerlerin başında Kahramanmaraş-Andırın karayolundaki Başkonuş Yaylası geliyor. Sedir ve köknar ağaçlarıyla çevrili yaylada doğaya bırakılan geyiklerin görüntüsü, bölgeye farklı bir güzellik katıyor.
Sağlık turizminin de ivme kazandığı Kahramanmaraş'da merkeze bağlı Ilıca beldesindeki kaplıcalar, özellikle il dışından gelen vatandaşların uğrak yeri. Yazın nüfusu 50 bine ulaşan belde, 50 pansiyon ile hizmet veriyor. Beldede turizm mevsimi Nisan ortasından Kasım ortasına kadar sürüyor.
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki bulunan Cela İçmeleri ise Türkiye'nin 10 büyük içmesinden biri olarak değerlendiriliyor. Yapılan tetkik ve analizlerde başta böbrek ve idrar yolları olmak üzere pek çok hastalığa yararı olduğu belirtilen içmedeki özel çamurun da cilde yararı olduğu ifade ediliyor.
Et yemeklerinin yoğun olarak tüketildiği Kahramanmaraş'ın ciğerinin tadına mutlaka bakılmalı.
Kahramanmaraş'ta 60 yıldır hizmet veren Kebapçı Beyaz, ciğer tercih edenlerin uğraması gereken yerlerden.