Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Aynı tepki niye 'Lahika-1'e gösterilmedi?

Eylem Planı hakkında Başbakan Erdoğan' ın sözleri birçok kişinin yüreğine su serpti. Çoğunluk Başbakan'ın vurguladığı 'yargı' konusunu önemsedi.
Gelişmeler Eylem Planı hakkında, hem Başbakan'ın, hem de Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un benzeri pozisyonlar aldığını gösteriyor.
Başbakan, partisine yönelik bu planı hazırlayanları mahkûm ettirmeyi arzularken, GK Başkanı da, askeriye içindeki cuntalaşmaya son vermek istiyor.
İki güçlü 'siyasetçinin' aynı tavrı alması kötü bir şey değil elbette: Neticede, büyük ihtimalle Ergenekon şebekesi ile bağlantılı olan cuntacılar deşifre edilecek ve (inşallah) cezalandırılacak.
Ancak bir noktayı es geçmeyelim:
Şimdikinden çok daha kapsamlı, çok daha vahim bir başka eylem planı, tam bir yıl önce ortaya çıkarılmıştı.
Eylül 2007 tarihli 'Lahika-1' adlı planın varlığını Haziran 2008'de öğrenmiştik.
O planın kimin emriyle hazırlandığı araştırılmadı. Partisi hakkında kapatma davası süren Başbakan da sesini çıkaramadı.
'Böyle bir plana onay verilmedi' denilerek olayın üstü örtüldü. Hazır gündemde eylem planları varken, Dolmabahçe görüşmesi yerine Yaşar Büyükanıt'a asıl Lahika-1'i sormalı.
Sahi: 'Lahika-1' hiç de 27 Nisan bildirisi gibi çalakalem yazılmışa benzemiyordu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA