Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bir iş için iki kere para ödüyoruz!

Yine dün değindim: Hukukçular, Yargıtay kararlarının bütünüyle halka açık olmasını talep ediyor. Bakın avukat okurumuz Esen E. ne diyor:
"Yazıda bahsedildiği gibi kimi yüksek yargı üyeleri, kararları toplayıp kitap olarak basıp satmakta... Sadece Yargıtay kararları ve yasa metinlerinden oluşan birçok kitap var.
"Ne var ki isimlerini yazdıkları o hacimli kitaplarda kendilerinin hiçbir fikri katkısı yok. Yargıtay kararlarını, tamamen 'kopyala-yapıştır' mantığı ile o kitaplara basıyorlar.
"Yargıtay'ın ve Danıştay'ın internet sitesinde ise fazla işe yaramayan göstermelik kararlar bulunmakta. "Halbuki kararların tümü internette yayınlanabilir. Böylece hem yargı birliği gerçekleşir, hem kararlara çabuk ulaşılır, hem de bazı kimselerin rant kazanması engellenir."
Yani: Hukuki karar vermeleri için halkın vergilerinden maaş alıyorlar ama o kararı öğrenebilmek için halkın yine para ödemesi gerekiyor.
Ne şahane mekanizma bu böyle!
Not:
Okurlarımız uyardı; Yargıtay'ın sahip olduğu 'Butik Otel Yargıtay Evi'nin internet sitesine şu sıralar ulaşılmıyor. Askıya alınmış.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA