Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Almanya'nın Türkiye stratejisi

Cumartesi günkü Almanya yazısı çok ilgi gördü. Biraz da Almanya'nın Türkiye stratejisine değinelim...
Almanya, bugünkü ekonomik krizden de yararlanarak, yancısı (kibitzer) Fransa ile birlikte, Avrupa Birliği'ni arka bahçesi haline getirmeye çalışıyor. (Epey de yol aldı...)
Hitler'in savaşla yapamadığı "Avrupa eşittir Almanya"hayali, bu kez ekonomi temelli siyasetle gerçekleştirilmeye çalışılacak.
Türkiye ise birliğe girdiği takdirde; İngiltere, İtalya ve İspanya ile birlikte hareket ederek Alman-Fransız dayanışmasını kıracak.
Küresel siyaset açısından bakıldığında Türkiye-İngiltere ekseni ABD'ye yakındır. Türkiye'yi birliğin dışında bırakarak, aslında ABD'yi kendi egemenlik bölgelerinden uzak tutmaya çalışıyor Almanya ile Fransa.
Fransa'nın "soykırımı" tekrar gündeme getirmesi de bu stratejinin bir parçası... Gördünüz işte, Almanya'yı unutup bir anda Fransa'ya odaklandık. Halbuki başrolde Almanya var, Fransa "en iyi yardımcı oyuncu."
Not: Yaşar Kemal'e taktıkları büyük nişan kafanızı mı karıştırdı? "Bunlar Türkiye düşmanı" dediğiniz an gerekçeleri hazır: "Eğer bu dediğiniz doğru olsaydı, Yaşar Kemal'e nişan vermezdik..." Buna 'yersen' denir argoda...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA