Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kemalizm'i silmek kolay değil

Dünkü haberi radyodan duyduğumda acı acı güldüm: 1938 Dersim katliamının "askeri harekât" sorumlusu olan Korgeneral Abdullah Alpdoğan'ın adını taşıyan sokak, Tunceli'nin Hozat İlçesi Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Özgürlük Sokağı olmuş.
Hozat'tan şehre inen vatandaşlarımız ise Alpdoğan'a harekâtın stratejik emirlerini veren Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan caddeyle karşılaşacak.
En yüksek düzeydeki siyasi sorumlunun adı ise zaten dağa taşa yazılmış durumda. Kemalizm'i silmek kolay mı sanıyorsunuz?
Not: Geçenlerde İslami kesimden bir yazar, Dersim (Tunceli)katliamında kadın, çocuk ve yaşlıların da öldürülmesinden "alt düzey" askerlerin sorumlu olduğunu... İnançlı bir insan olan Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak'ın böyle bir emir vermeyeceğini söylüyordu.
Şu anki bilgilerimize göre 14 bin kişinin öldürüldüğü bir devlet katliamından söz ediyoruz... Mağaralara sığınan insanlar; kadın, yaşlı, çocuk denmeden zehirli gazla, "fareler gibi" tenkil edildiler.
O 14 binin kaçı çocuk, kadın ve yaşlıydı? Bu konuda ben bir bilgiye rast gelmedim. Toplam "5 bin" diyelim ve soralım: Nasıl yani? 5 bin kadın, çocuk ve yaşlı katledilecek ama Genelkurmay Başkanı'nın haberi olmayacak!
Şaka mı yapıyorsunuz? Dalga mı geçiyorsunuz? Çocuk mu kandırıyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA