Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Günün notları

Gırgır'ın Yanlış Esprisi: Siyasi görüş ayrılığı başka, gerçeği çarpıtmak başka. Mizah dergisi Gırgır'ın bu haftaki kapağında, Başkan Obama, Başbakan Erdoğan'a, "İki ortak Suriye'ye girelim mi bu kurban?" diyor. Çok yanlış! ABD, Suriye'ye aktif müdahaleden kaçınıyor. Hatta Washington'dan bildiren Sabah yazarı Ömer Taşpınar, "Obama tekrar seçilirse müdahale olmayacak" diyor. Eğer bunca yorumcu yanılacak olursa, dış haberler bölümlerinde karikatürcü istihdam etmek gerekecek demektir.
1400 Yıllık Gecikme: Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in demecini duydunuz mu? "1400 yıldır İslam dünyasının takvimde birlik gerçekleştirememesi büyük ayıp" demiş. Gelin bu önemli saptamayı başka bir kültüre tercüme edelim: "1400 yıldır kâinatın işleyişine mantıklı, rasyonel, bilimsel bir gözle bakamıyoruz."
Şapkadan Çıkan Silahlar: Suriye bir diktatörlüktü... Ülkeye girmek, çıkmak kolay değildi. Derken muhalefet silahlı direnişe başladı. Ekranlarda aylardır Esad'ın ordusuyla savaşan direnişçileri görüyoruz. Üç beş cephanelik basmakla olmaz bu iş. Onca silah nereden geldi? "Sevdim seni bir kere" diyen angajeler ve "Büyüklerimiz doğru söyler" diyen propaganda kurbanları bu soruyu duymak istemiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA